Contactem en la seccio de Llengua de la Real Academia de la Cultura Valenciana

Nostra entitat va demanar una reunio en la seccio de llegua de la RACV, per no poder acudir la directiva de l’associacio per  treball o estudi hem decidit enviar una carta en lo següent.

Carta:

L’associació Regne de Valéncia Gais Lesbianes Transexuals i Bisexuals (RVGL) dedicada a promoure els drets dels Gais, Lesbianes, Transexuals i Bisexuals. Creem convenient que algunes paraules del diccionari de la Llengua Valenciana publicat en el diccionari ortogràfic en les seues versions en paper com en la versió online la molificació o inserció.

La paraula que creem que cal suprimir es Mijachica per que no considerem que es un substantiu que no correspon a l’actualitat de la societat. En el seu defecte se podria ficar una paraula un poc mes acorde per a la traducció en castellà ”Marica”

En segon lloc demanem que cal afegir les següents paraules ”Transexual” i ”Homofob” que no estan contemplades en el diccionari.

També volem donar-vos l’enhorabona  per la futura creació del diccionari de definicions en llengua Valenciana que creguen que es totalment necessari per al Valencià. voldríem demanar-vos  que contemplant la possibilitat de canviar la definició de la paraula Matrimoni i com a definició es posara la que actualment contempla l’actual llegislació vigent 

Sense mes, donar-vos les gràcies per l’atenció rebuda, esperem la resposta i que la llengua Valencina estiga viva i adaptada a la societat del segle XXI

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

To use BrandCaptcha you must get an API Key