Homenage Maulets 25 d’Abril 2011

Un any mes, l’associació ha fet l’homenage als lluitador Maulets del Regne de Valencia front al eixercit de Castella de l’any 1707. Acompanyat de tabal i la dolçaina el coordinador Rafael Verdeguer ha llegit un manifest  en recort d’aquella fatídica data, en posterior homenaje floral.

Vos deixen el manifest que es va llegir:

Estimades amigues i amics, un 25 d’Abril pero de 1707, l ‘eixercit Maulet era derrotat en la batalla d’Almansa. Despres de dita batalla, el 29 de Juny del mateix any, es promulgà el Decret de la Nova Planta , el qual suprimia els nostres furs. Des d’eixe mateix instant els valencians passarem a tindre les lleis i institucions castellanes per “justo derecho de conquista”, lo que inicià un periode de decadencia i progressiva castellanisacio en el Regne de Valencia que a dia de hui encara continua.

Hui 25 d’Abril de 2011, 304 anys despres d’eixa fatidica data, aci estem, socis, simpatisants i amics de Regne de Valencia Gais i Lesbianes, reconeguent i per lo tant treballant per a que els homens i dones que moriren defenent les llibertats nacionals del poble valencià no queden en l’oblit, i que les seues idees i somis de llibertat per a la Nacio Valenciana continuen ben vius en la memoria de tots els valencians.

Hui aci seguim, treballant per i per al Regne de Valencia, duguent a cap accions que ajuden a engrandir nostre poble, que facen que nostra societat recupere la consciencia propia i es sentixca orgullosa de ser valenciana, sense cap tipo de desigualtat, sense cap tipo de complexe i sense intromissions de cap atre poble.

304 anys despres des de Regne de Valencia Gais i Lesbianes treballem, i seguirem treballant, per lo millor per al Regne de Valencia, de la mateixa forma que ho feu tres segles arrere el que podriem considerar com a lider Maulet per exelencia, el gran Joan Batiste Basset.

Moltes gracies.

2011

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

To use BrandCaptcha you must get an API Key